BEDSTE DOKUMENTAR - TOP 20 (DEL 1)

Jeg er generelt vild med at se dokumentarer. Og netop denne genre er for mig, utrolig vigtig da den viser andre sider af verden, eller mennesker, som man måske ikke havde fået oplyst, hvis netop denne genre ikke eksisterede. I dette indlæg er det vidt forskellige dokumentarer, som har gjort stort indtryk på mig, som jeg har valgt ud. God fornøjelse!

Before the Flood (2016)

Dette er for mig en ægte dokumentar. Den er oplysende, ærlig, og ikke mindst et godt spark bagi, til alle os der ikke har fået øjnene op for, hvor galt det egentlig står til med vores klima. "Before the Flood" er for mig, en dokumentar som vi allesammen burde se.

Hvor kan jeg se Before the Flood?

Blockbuster, Itunes, ViaplayIcarus (2017)

'Icarus'/Netflix

"Icarus" starter på "normal" vis, som de fleste dokumentarer, med at være meget oplysende og med et ønske om at lære noget. Men dokumentaren tager dig til et sted, hvor jeg end ikke tror instruktøren (Bryan Fogel) havde regnet med at ende. Jeg sad på kanten af sofaen og var dybt rystet i lang tid, efter slutningen på Icarus og kan stadigvæk ikke få denne dokumentar ud af hovedet.

Hvor kan jeg se Icarus?

Netflix


Minimalism (2015)

Det er måske ikke den bedste dokumentar, MEN for mig burde alle se "Minimalism". For mig var den et form for wake-up call i forhold til hvad der egentlig er vigtigt, for at få glæde og lykke i dit liv. Den skal ikke nødvendigvis ændre din holdning til, hvordan du gerne vil leve, men blot være en god inspiration til nogle ændringer, du eventuelt kunne lave i din hverdag. Hvor kan jeg se Minimalism? NetflixThe Game Changers (2018)

Jeg havde aldrig troet at en dokumentar om plantebaseret kost, ville være ret spændene, men det var den virkelig! Den var interessant, informerende og for mig en øjenåbner overfor hvad en plantebaseret kost kan gøre for dig og dit liv. Der har efterfølgende været utrolig meget kritik omkring netop denne dokumentar og at den er "farvet", men for mig var det altså stadigvæk utroligt underholdende at se "The Game Changers".

Hvor kan jeg se The Game Changers?

Itunes, NetflixBlackfish (2013)

"Blackfish" er nok én af de mest hjerteskærende dokumentarer, der er lavet nogensinde. Her får du et indblik i, hvordan spækhuggerne bliver syge af at være i fangeskab i Seaworld, en forlystelsespark i USA. Man følger de mange tragedier forårsaget af de stakkels spækhuggere, som bliver revet væk fra deres familie og placeret i små bassiner, for at skabe underholdning for os mennesker.

Hvor kan jeg se Blackfish?

Blockbuster, Itunes


O.J. Simpson: Made in America (2016)

Denne syv timer lange, oscarvindende dokumentar, giver dig et interessant og anderledes indblik i sagen om OJ Simpson, som blev anklaget for dobbeltmordet på hans ekskone Nicole Brown og hendes ven Ron Goldman. Dokumentaren handler dog ikke "kun" om retsagen og selve opklaring af ovenstående, men også om den fascinerende historie, om en fattig sort dreng fra ghettoen, der formår at blive en stor sportsjerne og et amerikansk ikon. Den handler om den evige racekrig, der desværre stadigvæk finder sted i USA. Og så handler den om kærlighed! Alle disse emner er mikset så godt sammen i denne dokumentar, at du ikke kan andet end at give den topkarakter! Hvor kan jeg se O.J. Simpson: Made in America?

DR TVAmy (2015)

Om du er fan eller ej, så skal du se "Amy"! Denne dokumentar viser på "bedste" vis de ekstreme hårde sider, af at være en kendt stjerne. "Amy" viser den sande side af Winehouse, som var en elskværdig, talentfuld, rebelsk, musik-elskende jødisk pige, som desværre blev fanget i den farlige musikindustri. Hvor kan jeg se Amy?

DR TV, Filmstriben, BlockbusterDominion (2018)

'Dominion'/Dominion Movement

Denne dokumentar vil for alvor åbne dine øjne overfor hvad du vil spise i fremtiden. Den viser med hjælp fra skjulte kameraer, hvor barsk og ubarmhjertig kødindustrien til tider kan være. Det er en utrolig vigtig film, så hvis du er hårdhudet, så syntes jeg du skal se den.


Hvor kan jeg se Dominion?

Dokumentaren kan streames eller downloades på Dominion Movement hjemmeside


The Story of Diana (2017)

I denne dokumentar får du et godt indblik i hvordan "Princess Diana's" liv i virkeligheden var. Hendes daglige kamp, for at få det bedste ud af situationen, og hvordan medierne var den egentlige fjende.


Hvor kan jeg se The Story of Diana?

NetflixLeaving Neverland (2019)

Om Michael Jackson er skyldig eller uskyldig, vil være en evig diskussion. Men hvis du interesserer dig for netop denne sag, så syntes jeg også du skal gøre dig selv en tjeneste og se "Leaving Neverland". Det er selvfølgelig en meget "farvet" dokumentar, som viser én side af sagen, men det er samtidig også vigtigt at høre netop denne historie. Hvor kan jeg se Leaving Neverland? Dokumentaren er ikke tilgængelig på nogen tjeneste i øjeblikket

Husk at følge med på siden for at få et overblik over hvilke resterende 10 dokumentarer, som jeg mener du ikke må gå glip af. Derudover kan du finde en masse andre inspirerende indlæg om film og serier.