BEDSTE MINISERIE - TOP 10

Jeg er blevet ret stor fan af hele konceptet bag en miniserie. Hvis du ikke syntes du magter at starte på en serie som indeholder 6 sæsoner, med 12 episoder i hver, så er det altid en god idé at ty til miniserien istedet. Derfor har jeg valgt at lave en liste, med hvad jeg syntes er de 10 bedste i denne kategori. Der er dog efterhånden rigtig mange gode, så hvis du føler der er nogen jeg har overset eller glemt, er du mere end velkommen til at lægge en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden.

Chernobyl (Drama, 2019)

'Chernobyl' / HBO Nordic

Miniserien Chernobyl er baseret på de virkelige hændelser, der fandt sted i Sovjetunionen i 1986. Verdens største atomkatastrofe indtraf lørdag d. 26. april og rystede hele verden. Til trods for hvor uhyggelig, og desværre sandfærdig historien om menneskelige fejl og katastrofale politiske valg er, så er Chernobyl en spændende og ikke mindst troværdig serie. Miniserien gav mig hvertfald lyst til at læse endnu mere om Tjernobyl-ulykken, der var røget meget langt væk i hukommelsen. Derudover er det et kæmpe plus at skuespillet er fantastisk, ej at forglemme vores danske stjerne David Dencik i rollen som Mikhail Gorbachev.

Du kan se Chernobyl på: HBO NordicWhen They See Us (Krimi, 2019)

`When They See Us´ / Netflix

Er du en "hård banan" når det kommer til minoritetsspørgsmål og den racistiske struktur i det amerikanske rets- og fængselssystem? Så skal When They See Us, nok få dig ned med nakken alligevel. I 1989 bliver en ung amerikansk kvinde overfaldet og voldtaget i Central Park. 5 uskyldige afroamerikanske drenge bliver anholdt, for hvad der siden hen bliver kendt som The Central Park Jogger Case. I Miniserien følger man drengene og deres hårde kamp igennem, vold, trusler, psykisk manipulation og i sidste ende tvungne tilståelser. When They See Us er for mig, pligt-sening for alle, der stiller sig skeptiske overfor racisme, politivold og falske tilståelser.

Du kan se When They See Us på: Netflix
Band of Brothers (Action, 2001)

Jeg har tidligere skrevet om Band of Brothers, som du kan finde på dette link! Og da det er en miniserie, så er den heller ikke til at komme udenom på netop denne liste.

Du kan se Band of Brothers på: HBO NordicSharp Objects (Krimi, 2018)

`Sharp Objects´ / HBO Nordic

Journalisten Camille (Amy Adams) konfronterer hendes psykologiske dæmoner fra hendes barndom, da hun vender tilbage til hendes hjemby, for at dække et mord på en ung pige. Men så småt som serien skrider frem, kommer der flere og flere forfærdelige historier frem, fra det noget så creepy lokalsamfund. De midterste afsnit i Sharp Objects kan godt være lidt langsomme og intetsigende, men når du nærmer dig slutningen, så lover jeg dig for at den vil løbe dig iskoldt ned ad ryggen. Jeg får personligt selv lyst til at gense denne serie omgående, for at finde nye ledetråde og skjulte hints til opklaringen af de gruopvækkende forbrydelser, der finder sted. Du kan se Sharp Objects på: HBO NordicThe People vs. O.J. Simpson (Biografi, 2016)

Du har helt sikkert allerede hørt om den noget omtalte sag om den tidligere football-kæmpestjerne O.J. Simpson, som blev anklaget for at have slået sin ekskæreste og en anden person ihjel. Denne serie skildrer (på bedste og ikke mindst underholdende vis) alt fra forsvarets kyniske udnyttelse af O.J.'s racebaggrund, samt mediernes karaktermord på den kvindelige anklager Marcia Clark (Sarah Paulsson). Dette gør at du på trods af, de allerede givne svar i den noget kendte sag, sidder klistret til skærmen i alle 10 afsnit. Du kan se The People vs. O.J. Simpson på: Netflix


Pssst. Hvis du bliver vild med denne serie, så husk at der er lavet en anden sæson hvor det er mordet på modeskaberen Gianni Versace der er i fokus. Denne serie hedder 'The Assassination of Gianni Versace og kan også ses på Netflix.Big Little Lies (Drama, 2017-2019)

'Big Little Lies' / HBO Nordic

Jeg ved ikke om Big Little Lies reelt er en miniserie, da der er lavet 2 sæsoner. Men de ialt 14 afsnit er noget du hurtigt kan få set over en weekend. Big Little Lies er en nuanceret og medrivende serie, hvor man hurtigt finder ud af hvor store udfordringer kvindeligt sammenhold kan klare, så længe de står sammen. Derudover er det for mig, en fornøjelse (endelig) at opleve en serie, hvor det er det kvindelige cast der er i fokus, og jeg lover dig - de skuffer ikke! Du kan se Big Little Lies på: HBO Nordic
The Night Of (Krimi, 2016)

'The Night Of' / HBO Nordic

`The Night Of´ er en af de mørkere serier på listen. Serien starter for fuld udblæsning med studenten Naz (Riz Ahmed) der vågner op i sengen hos den knivdræbte Andrea. Riz har dog ingen erindring om hvad der er sket og flygter fra gerningstedet. Hele vejen igennem fastholder han sin uskyld, og som publikum ser man (langt hen ad vejen) heller ingen grund til at tro andet, end at han er blevet framet for det brutale mord. Du kan se The Night of Of på: HBO Nordic
Unbelievable (Crime, 2019)

'Unbelievable' / Netflix

Unbelievable er ved første øjekast en deprimerende serie om et voldtægtsoffer, der bliver anklaget af politiet for at lyve om overgrebet. Når man så kommer længere ind i serien, bliver den neglebidende medrivende, ubærlig og ikke mindst uhørt realistisk. Med fantastisk skuespil af fantastiske kvinder, skildrer Unbelievable de virkelige begivenheder, og giver et skræmmende billede af hvordan systemet i USA ofte fejler på det groveste. Du kan se Unbelievable på: NetflixThe Undoing (Krimi, 2020)

'The Undoing' / HBO Nordic

De sidste to serier på listen er lidt nyere, men også virkelig gode. The Undoing som vores allesammens fantastiske Susanne Bier instruerer, er ikke just årets mest originale krimiserie, men den fungerer alligevel. Grace (Nicole Kidman) og Jonathan Fraser (Hugh Grant) lever på overfladen et noget luksuriøst og misundelsesværdigt New Yorker liv, som parforholdspsykolog og børnekræftlæge. Idyllen sprænges dog hurtigt, da Jonathan anklages for at have myrdet, en ung og smuk kvinde, hvis søn han tidligere har behandlet. Serien formår dog at skabe tvivl omkring hvem morderen i virkeligheden er, og du kan ikke vide dig hundrede procent sikker, før allersidste afsnit.

Du kan se The Undoing på: HBO Nordic
The Queen's Gambit (Drama, 2020)

'The Queens Gambit' / Netflix

The Queen's Gambit er den mest streamede miniserie i hele Netflixs' historie og jeg er personligt også kæmpe fan af serien, og slugte den på få dage. Serien om det smukke skakgeni Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) er baseret på en roman fra 1983, hvor man følger den unge Beth's rejse fra det kristne børnehjem til den noget mandsdominerende skakverden. Det er utroligt forfriskende og interessant at se en historie, som skildrer en ung kvindes kamp med hendes indre dæmoner, og jagten på succes i en verden, som er fuld af mandelige dominans.

Du kan se The Queen's Gambit på: Netflix