BEDSTE SERIER - TOP 20 (DEL 1)

Dette er min guide til nogle af de absolut bedste serier derude, hvertfald ifølge mig. Jeg har lavet en liste med 20 forskellige serier, som jeg mener er de mest spændende, opsigtsvækkende, fascinerende og som jeg ærlig talt bare elsker! Hope you enjoy

True Detective (Krimi, Sæson 1, 2014)

True Detective/Credit: Jim Bridges, HBO

Allerede da jeg så og hørte introen til "True Detective", vidste jeg at det ville blive en helt speciel oplevelse. Serien indeholder spænding og mystik fra start til slut. Og samspillet mellem de to fantastiske skuespillere Woody Harrelson og Matthew McConaughey er fænomenalt og er uden tvivl, et af nyere tids bedste politi-makkerpar. "True Detective" sæson 1 er klart i min top 20 over den bedste serie, jeg nogensinde har set. Bedømt ud fra skuespillet, stemningen, måden den er filmet på og selvfølgelig selve handlingen, er det ganske enkelt et mesterværk.Hvor kan jeg se True Detective?

HBO NordicFriends (Komedie,1994)

Jeg tror jeg har set "Friends" omkring tusinde gange. Den amerikanske sitcom-serie, som startede i midt 90’erne, er blevet lidt af et kultfænomen og har du ikke allerede set "Friends", så kan du roligt gå igang. Selvom serien efterhånden har en del år på bagen, er komikken og handlingen i denne serie, noget som stadigvæk kan få dig til at græde af grin. Jeg tror aldrig at min kærlighed for Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Chandler og Joey vil ruste, og for mig findes der ikke en serie som denne. Mine fingre er stadigvæk krydset, i håb om en reunion, med dette skønne cast.


Hvor kan jeg se Friends?

HBO NordicBreaking Bad (Drama, 2008)

Breaking Bad

Det er ved at være nogle år siden jeg første gang så Breaking Bad, og allerede dér var det noget af en oplevelse. For mig er der ingen andre serier som Breaking Bad. Serien handler om Walter White (Bryan Cranston), en deprimeret kemilærer som bliver diagnosticeret med lungekræft. Walter starter et usædvanligt samarbejde med en tidligere elev, Jesse Pinkman (Aaron Paul) hvori de producerer og sælger metamfetamin, for at hans familie skal kunne overleve økonomisk, efter hans død. De mange twists, flashbacks, flashforwards og konstante indfaldsvinkler, gør "Breaking Bad" til et kunstnerisk mesterværk.


Hvor kan jeg se Breaking Bad?

Netflix


Band of Brothers (Krigsdrama, 2001)

Okay, jeg vil ikke lyve! Jeg er lidt en sucker for hele krigstemaet. Og selvom du ikke er i samme båd, så syntes jeg alligevel du skal overveje at se "Band of Brothers", for det er en utrolig god serie. Den gode "gamle" Steven Spielberg formår at skabe en utrolig opsigtsvækkende og medrivende historie, når vi sammen med 101st Airborne Divisions Easy Company, bliver revet igennem det Anden Verdenskrigs-hærgende Europa.


Hvor kan jeg se Band of Brothers?

HBO NordicGame of Thrones (Eventyr, 2011)

Game of Thrones/Credit: Helen Sloan, HBO

Jeg tror ikke jeg er den eneste der har det sådan, når jeg siger at Game of Thrones er en sindsyg god serie. Grunden til at jeg syntes den er SÅ god, er at alle ting i serien har en betydning. Man bliver chokeret hundredvis af gange (ikke altid på den gode måde) og det er netop dét, der gør serien så spændende og interessant. Det er tydeligt at se, at der er lagt tusindvis af timer og håndværk bag denne serie, og dens evne til, ud fra George R.R. Martins bøger at skabe mindeværdige karakterer, er imponerende.


Hvor kan jeg se Game of Thrones?

HBO Nordic

Husk at dette blot var 1. del af min Top 20 liste over de bedste serier nogensinde. Jeg håber at I vil følge med her på siden, for mere inspiration om film og serier.