FAVORITTER // SPORTSDOKUMENTARER

Sportsdokumentarer skaber spænding, intensitet og ikke mindst god underholdning. Denne genre er generelt ikke noget der fanger alle mand, MEN jeg har samlet en liste med de dokumentarer jeg mener du ikke må lade din næse gå forbi. Her følger man alt fra benhård træning og konkurrence, til nervepirrende og intens "leg" med døden. Så selvom du umiddelbart ikke er verdens største sportsnørd, så lad dig endelig ikke skræmme! Disse film eller serier på denne liste er et kig værd.

Icarus (Dokumentarfilm, 2017)

'Icarus'/Netflix
'Icarus'/Netflix

Icarus er uden tvivl en af de bedste dokumentarer jeg har set. Jeg har skrevet om den i et tidligere indlæg, som du kan læse HER! Hvis du ikke allerede har set den, så vil jeg klart anbefale den, da den nok skal forarge dig og få stillet din spændings-sult.

Kan ses på Netflix


Fittest on Earth: A Decade of Fitness (Dokumentarfilm, 2017)

I denne dokumentar følger man den dramatiske historie om de stærkeste mennesker i verden og deres jagt på at stå øverst på skamlen, når de samles til "The Crossfit Games". Den giver et interessant og spændende indblik i, hvad der faktisk skal til for disse eliteatleter, både i deres hverdag med træning og når de står på gulvet til den største turnerning. Det er ikke sikkert at dit selvværd ryger i vejret efter denne dokumentar, MEN den inspirerer og giver dig et godt spark bagi! og hvis ikke, så er det altså bare god underholdning.

Kan lejes på ItunesCheer (Dokumentarserie, 2020)

'Cheer'/Netflix
'Cheer'/Netflix

Der er rigtig mange der har fordomme om at cheerleading kun handler om pomponer, korte nederdele og pæne smilende piger, som man ser det i en typisk amerikansk highschool-film. Men "Cheer" får hurtigt smadret, den fordom. Dokumentarserien graver sig ned under den smukke facade og følger nogle af atleterne på Navarro College's cheerleader-hold. Denne rejse er spændende og intens og jagten på disse professionelle atleter og deres utallige brækkede ribben og hjernerystelser er noget man hurtigt fordyber sig i.

Kan ses på Netflix
Free Solo (Dokumentarfilm, 2018)

Det er ikke tilfældigt at netop denne oscar-vinder er med på listen. "Free Solo" er beviset på at historien om den frygtløse klatrer Alex Honnold, der beslutter sig for at bestige El Capitan uden sikkerhedsudstyr, er sindsygt spændende og nervepirrende, at det næsten ikke er til at holde ud at se på. Kan ses på ViaplayThe Last Dance (Dokumentarserie, 2020)

Credit: Andrew D. Bernstein, Netflix

Du har sikkert allerede fået set 'The Last Dance' som handler om Michael Jordan og basketballholdet Chicago Bulls. Hvis ikke, så kan den varmt anbefales. Er du normalt ikke til sport og basketball så lad dig endelig ikke skræmme, for denne dokumentarserie er utrolig underholdende for langt de fleste.

Kan ses på Netflix

Senna (Dokumentarfilm, 2010)

Her er en dokumentar om et sportsikon, der går til grunde på den store scene. Selvom du måske på forhånd ved hvad der sker med det Brasilianske formel 1 ikon, er "Senna" en rørende og intens fortælling om en fartglad mand, som længes efter sin barndoms gokartbaner.

Kan ses på NetflixLast Chance U (Dokumentarserie, 2016)

'Last Chance U'/Netflix
'Last Chance U'/Netflix

Ligesom "Cheer" følger man i denne dokumentar nogle forskellige eliteatleter i jagten på at nå deres drømme. For eleverne på disse junior colleges, er amerikansk fodbold, deres vej ud af de problemer der har hæmmet dem, det meste af deres liv.

Kan ses på Netflix

Psst. jeg har lavet et andet indlæg, om de dokumentarer, som jeg syntes er nogle af de absolut bedste. Det indlæg kan du læse HER!