MINE FAVORITTER FRA 2020 // SERIER

År 2020 var på mange måder et forfærdeligt år. For mig har det dog givet mig ekstra tid og mulighed for at få set en del flere film og serier. Selvom året har været et vi hurtigt vil glemme, så syntes jeg det er vigtigt at fremhæve nogle af de få lyspunkter der faktisk har været. Derfor har jeg valgt at lave en liste med de serier, som var med til at få mig bedre igennem dette år.

The Queen's Gambit (Drama, 2020)

'The Queens Gambit' / Credit: Phil Bray, Netflix

Jeg har tidligere skrevet om 'The Queens Gambit' HER! Den er altså bare ikke til at komme udenom, når vi snakker om gode serier i 2020. Jeg syntes den er utrolig underholdende og nem at binge-watche henover weekenden.


The Queen's Gambit kan ses på: Netflix


The Outsider (Thriller, 2020)

Er du til gys og uhygge så kan jeg klart anbefale Stephen Kings romanbaserede serie 'The Outsider'. Den fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig op til flere gange. For ikke at forglemme slutscenen i serien, der stadigvæk giver mig myrekryb.

The Outsider kan ses på: HBO NordicThe Crown - Sæson 4 (Drama, 2020)

'The Crown' / Credit: Des Willies, Netflix

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg ELSKER 'The Crown'. Det er en af mine absolutte yndlingsserier, fordi den rummer så mange fantastiske og forskellige historier fra Queen Elizabeth II regeringstid og sæson 4 er da heller ikke nogen undtagelse. Man får underholdning for alle pengene, når man i fjerde sæson blandt andet dykker godt og grundigt ned i forholdet mellem Prins Charles (Josh O'Connor) og Lady Di (Emma Corrin).


The Crown kan ses på: NetflixHis Dark Materials - Sæson 2 (Eventyr, 2020)

'His Dark Materials' / Credit: Simon Ridgway, HBO

Er du til eventyr og spænding, så syntes jeg virkelig ikke du skal lade 'His Dark Materials' gå din næse forbi. Jeg var allerede solgt ved sæson 1 og anden sæson af den mystiske historie om den unge pige Lyra Silvertongue (Dafne Keen) og hendes ven Will Parry (Amir Wilson) skuffer ikke. Er du fan af hele 'Harry Potter' universet, så er jeg sikker på at denne serie også er noget for dig.


His Dark Materials kan ses på: HBO Nordic
I May Destroy You (Drama, 2020)

'I May Destroy You' / Credit: Laura Radford, HBO

Puha for en serie! 'I May Destroy You' er ikke for sarte sjæle. Michaela Coels mesterlige og personlige miniserie tager dig med på en barsk rejse i den unge Arabella's liv, som indebærer den moderne datingkultur, venskaber og voldtægtstraumer. Det skal nævnes at Coel, der selv spiller hovedrollen som Arabella, både har skrevet og produceret denne serie, der er stærkt inspireret af hendes egne erfaringer med et seksuelt overgreb. KÆMPE RESPEKT!

I May Destroy You kan ses på: HBO Nordic

Efterforskningen (Krimi, 2020)

For mange mennesker var det alt for tidligt at lave en serie om den noget omtalte Ubådssag. Tobias Lindholm valgte dog at lave en serie, som på papiret var nærmest umulig at lykkedes med. MEN Lindholm formåede at skabe - i tæt samarbejde med Kim Walls forældre og efterforskningsleder Jens Møller, en serie hvor man får tydeligt indblik i, hvor vigtig efterforskernes hårde og vedholdende arbejde er.

Efterforskningen kan ses på: TV2 Play
The Undoing (Thriller, 2020)

'The Undoing'

Jeg har tidligere skrevet om danske Susanne Bier's fantastiske serie HER! Er du til spænding og mordgåder, så er 'The Undoing' uden tvivl noget for dig.


The Undoing kan ses på: HBO Nordic

Unorthodox (Drama, 2020)

'Unorthodox' / Credit: Anika Molnar, Netflix

Baseret på Deborah Feldmans erfaringer, følger man unge Esty's flugt fra

det ultraortodokse jødiske miljø i Williamsburg, New York, hun er vokset op og nu også giftet væk i. Esty's rejse mod frigørelse og et noget bedre liv er underholdende, interesant og ikke mindst hjerteskærende.


Unorthodox kan ses på: Netflix
Ulven Kommer (Krimi, 2020)

Ligesom med 'Efterforskningen' er der her endnu en god dansk serie fra 2020, som er anbefalelsesværdig. Unge Holly skriver en stil om stedfarens vold i hjemmet, som får socialrådgiveren Bjarne til at handle øjeblikkeligt og fjerner Holly og hendes lillebror fra hjemmet. Men taler Holly sandt? For mig kunne der godt være barberet 1 eller 2 afsnit af serien. Men da den kulminerer og vi i sidste afsnit får svar på alle vores spørgsmål, er det intet andet end mesterligt og utrolig underholdende, på den tåkrummende og åndeløse måde.


Ulven Kommer kan ses på: DR TVDevs (Science-Fiction, 2020)

'Devs' / Credit: Raymond Liu, HBO

Er du til Sci-fi, så har du sikkert også allerede hørt om Alex Garland. Skaberen af filmene Ex-Machina og Annihilation har fået sin seriedebut, med samme flotte æstetik, som vi kender det fra de to ovennævnte film. Serien 'Devs' rummer dog meget mere end det og gemmer på mordgåder og mystik omkring det tophemmelige it-projekt også kaldet Devs.


Devs kan ses på: HBO Nordic
32 (Komedie, 2020)

Har du endnu ikke fået set Jesper og Julies fantastiske serie om livet i slut 20'erne/start 30'erne, så er det da bare at komme igang. '32' er fjerde sæson af den underholdende og vittige serie om livets op og nedture i Jesper og Julie's såkaldte voksenliv, som jeg tror der er rigtig mange i samme aldersgruppe der kan nikke genkendende til.


32 kan ses på: Yousee
The Last Dance (Biografi, 2020)

'The Last Dance' / Credit: Andrew D. Bernstein, Netflix

Du har sikkert allerede set 'The Last Dance', som blev et kæmpe hit under den første corona lockdown. Hvis ikke, så kan du roligt læne dig tilbage og blive godt underholdt af portrættet af en af verdens største sportsmænd Michael Jordan og hans bedrifter i Chicago Bulls storhedstid. Er du ikke til basketball eller sport generelt, skal du ikke lade dig skræmme. Serien er utrolig underholdende og medrivende, selv for anti-sportsnørder.

The Last Dance kan ses på: Netflix

Never Have I Ever (Komedie, 2020)

'Never Have I Ever' / Lara Solanki, Netflix

'Never Have I Ever' er en klassisk coming-of-age fortælling om den 15-årige Devi (Maitreyi Ramakrishnan) og hendes kamp om at blive den populære pige i highschool. Du tænker sikkert at det minder om mange af de andre ungdomsserier der allerede er derude, MEN skaberen Mindy Kaling har formået at lave en charmerende, sjov og ikke mindst rørende fortælling, som også skildrer sorg og kultur på rigtig god vis.


Never Have I Ever kan ses på: Netflix


Better Things - Sæson 4 (Komedie, 2020)

Har du ikke allerede set 'Better Things', så er der blot at sige kom igang! Jeg er personligt stor fan af serien, som på bedste vis skildrer livets op og nedture, fuld af frustration, tragedier, men også humor og sammenhold. Det er utrolig underholdende at følge med i den lille familie og den udvikling de hver især gennemgår. Er du til komedieserier? Så får du her mere indhold og moral, end hvad jeg syntes man normalt får.

Better Things kan ses på: HBO Nordic og Viaplay (Sæson 1-3)
Hollywood (Drama, 2020)

'Hollywood' / Credit: Saeed Adyani, Netflix

'Hollywood' er en form for genfortælling om filmbyens guldalderhistorie i 50'erne. Man følger en masse forskellige historier om drømmen om et gennembrud i den barske og dengang noget ensformige branche, hvis døre ikke bare var til at slå ind.


Hollywood kan ses på: Netflix


Andre serier som jeg ikke selv har fået set endnu, men som skulle være rigtig gode er:

The Mandalorian (Science-Fiction) Kan ses på Disney+

Ted Lasso (Komedie) Kan ses på Apple TV+

22 juli - Dagen der ændrede Norge (Drama)

Dave (Komedie) Kan ses på HBO Nordic

Better Call Saul - Sæson 5 (Drama) Kan ses på Netflix