BEDSTE SPÆNDINGSFILM - TOP 10 (NYE FILM)

Spændingsfilm også kaldet thrillere, er en af mine absolut yndlings genre indenfor film. Jeg elsker både de gamle klassikere, med Morgan Freeman i hovedrollen og de nyere versioner som Jake Gyllenhall ofte mestre. Nedenfor har jeg lavet en liste, med hvad jeg mener er de 10 bedste thrillere, i nyere tid (Læs fra 2000 - nu)

Black Swan (Thriller, 2010)

"Black Swan" er en fantastisk god og meget mørk film. Skuespillet af Nathalie Portman er fuldstændig fejlfrit, hvilket også blev belønnet med en Oscar. Hendes rolle som den meget passionerede, men til tider forstyrrede Nina, hvis liv kun handler om ballet, skaber en masse dragende, men også mystiske scener, som aldrig bliver kedelige.


Hvor kan jeg se Black Swan?

Blockbuster, Itunes og Viaplay
Prisoners (Thriller, 2013)

Er du til spænding og mystik er "Prisoners" absolut noget for dig. Den er intens og mørk hele vejen igennem! Specielt det fænomenale skuespil i filmen, er det man burde sætte en stor fed streg under. Gyllenhaal, Jackman og ikke mindst Dano er med til at skabe en emotionel og nervepirrende stemning hele vejen igennem.


Hvor kan jeg se Prisoners?

Blockbuster, Itunes og Netflix
Zodiac (Thriller, 2007)

I slutningen af 1960'erne hærgede seriemorderen Zodiac i det nordlige Californien. I denne uhyre spændende thriller får vi fortalt historien om hvordan fire efterforskere prøvede at fange Zodiac. For nogle af dem vender disse events op og ned på deres liv, og de bliver besatte i troen om at fange ham. Ikke nok med at denne film er én af David Fincher's mesterværker, så har den også et stjernespækket cast med blandt andet Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. og Mark Ruffalo.

Hvor kan jeg se Zodiac?

Blockbuster, Itunes og NetflixNo Country for Old Men (Thriller, 2007)

Plottet i denne film er noget så simpelt, som et spil "katten efter musen". Javier Bardem spiller måske en af tidens mest frygtelige skurke i den noget diskuterede "No Country for Old Men". Filmen er ikke for alle og kan til tider også være meget langsom, men med dens fantastiske cinematografi og skuespilspræstationer, er den bare ikke til at komme udenom.


Hvor kan jeg se No Country for Old Men? HBO Nordic og Amazon Prime
Nocturnal Animals (Thriller, 2016)

"Nocturnal Animals" er en af de mest spændende film, som også tog mig noget tid at bearbejde. Det er et godt plot, med en noget dybere mening, end ved første øjekast. Derudover er den fuld af gode skuespilspræstationer, såsom Amy Adams, Michael Shannon og selvfølgelig endnu engang Jake Gyllenhaal. For mig er denne film unik på sin helt egen måde.


Hvor kan jeg se Nocturnal Animals?

Blockbuster, Itunes og Viaplay
Shutter Island (Thriller, 2010)

Denne thriller er en vild fortælling om Teddy Daniels (Leonardo Dicaprio), som er en U.S. Marshal. Teddy skal bo på en isoleret ø, som huser et sindsyghospital for mentalt forstyrrede forbrydere. Da en morder slipper fri på øen, har Teddy pludselig svært ved at finde ud af hvem af lægerne og forbryderne der taler sandt. Er du til en neglebidende film, som får hjernen på overarbejde, så kan jeg klart anbefale den altid gode Martin Scorsese's "Shutter Island".


Hvor kan jeg se Shutter Island?

HBO Nordic, Amazon Prime og ViaplayNightcrawler (Thriller, 2014)

Ja, jeg beklager. Men Jake Gyllenhaal er altså bare god i de her spændingsfilm. Og "Nightcrawler" er ingen undtagelse. Han er fantastisk creepy og uhyggelig at se på, i rollen som den empati-manglende sociopat Lou Bloom, i denne intense og forstyrrede film, som uden tvivl vil give dig en oplevelse, du sent vil glemme.


Hvor kan jeg se Nightcrawler?

Blockbuster og Itunes

Gone Girl (Thriller, 2014)

Jeg er vild med næsten alle slags spændingsfilm og her har vi at gøre med en, som jeg føler der ikke er lavet før. Den er mørk og grusom på sin helt egen måde og tager et typisk plot og vender det fuldstændig på hovedet. For mig har David Fincher skabt endnu et mesterværk! Og så er Rosamunde Pike fænomenal i rollen som den forsvundne Amy Dunne.


Hvor kan jeg se Gone Girl?

Blockbuster, Itunes og Netflix
Get Out (Thriller, 2017)

"Get Out" er mulighvis tættere på gyser-genren end lige netop denne. MEN denne film er altså bare så meget mere end en ordinær gyser. Jeg valgte egentlig at se den, for at se om den levede op til al den hype den havde fået! Og puha, jeg blev ikke skuffet. Den er mystisk, spændende, humoristisk og ikke mindst virkelig skræmmende. For mig er "Get Out" i en kategori for sig selv og er en af dette årtis bedste og mest spændene film.


Hvor kan jeg se Get Out?

Blockbuster og ViaplaySplit (Thriller, 2016)

"Split" er for mig en af de psykologiske thrillere som man bare skal se. Skuespils-præstationerne er gode (McAvoy er exceptionel god), plottet er godt og spændingen får dig til at sidde på kanten af sofaen, hele vejen igennem. Der er ikke så meget negativt at sige om denne film, så hvis du ikke allerede har set den, så kan den klart anbefales.


Hvor kan jeg se Split?

Blockbuster, Itunes og ViaplayEr du til hårrejsende thrillere og spændingsfilm, ligesom filmene på denne liste? Så husk at følg med her på siden, hvor der kommer flere lignende lister, som kan give dig inspiration til din aften på sofaen.