BEDSTE TØSEFILM - TOP 20 (DEL 1)

Tøsefilm er en meget bred genre for mig. Derfor har jeg lavet en del forskellige lister, omkring denne type film, da jeg syntes der er utroligt mange gode film i denne kategori. Denne liste indeholder de film, som for mig, er ikoniske tøsefilm på hver deres måde. Der er både nogle tilbage fra 90'erne og 00'erne og nogen som jeg syntes, er de bedste fra idag.

She's all that (Romantisk komedie, 1999)

Med det typiske "american teenage highschool" plot, skiller "She's All that" sig ikke specialt meget ud fra mængden, MEN jeg nyder virkelig altid at se den. Det er en sød, romantisk komedie om kærlighed, popularitet og klassiske highschool intriger.


Hvor kan jeg se She's All That?

Itunes og Viaplay


Pretty Woman (Romantisk komedie, 1990)

For mig er "Pretty Woman" en all time classic. Den går aldrig af mode. Ingen andre end en ung Julia Roberts, kan få dig til at forelske sig i en prostitueret. Hun blev hurtigt Hollywods nye stjerneskud, med hendes fantastiske smil og latter. Ikke mindst for hendes fjollede, men sexede scene, i et badekar fyldt med sæbebobler og Prince musik. Ej skal vi forglemme den Charmerende Richard Gere, som trods sin alder, kan få de fleste pigehjerter til at smelte.


Hvor kan jeg se Pretty Woman?

Blockbuster, Itunes og Viaplay


Crazy Stupid love (Romantisk komedie, 2011)

Og nu når vi er ved fantastiske film makkerpar, og smukke mennesker, kommer vi vel aldrig udenom disse to. Mine damer og herrer, Emma Stone og Ryan Gosling. Kan man andet end at sige mums. Ej "Crazy Stupid Love" handler selvfølgelig ikke kun om de to, men har også, den altid sjove Steve Carell og Julianne Moore på rollelisten. Filmen er sød, romantisk, hyle-morsom og ikke mindst rørende. En absolut must-see tøsefilm. En ting du hvertfald ikke må gå glip af, er Ryan Gosling's bare overkrop.Hvor kan jeg se Crazy Stupid Love?

Blockbuster, Netflix og Viaplay500 days of Summer (Romantisk komedie, 2009)

Denne film er en af de få på listen, jeg ikke har set mere end 5 gange. Ikke fordi den er dårlig, men fordi der for en gang skyld, er en romantisk komedie, der faktisk viser hvordan et kærlighedsforhold går. nemlig op og ned! Det er en anderledes kærlighedsfortælling, som absolut er værd at se, og Joseph Gordon-Levitt og Zooey Deschanel's charmerende kemi på skærmen, er heller ikke til at stå for.


Hvor kan jeg se 500 Days of Summer?

Blockbuster og ViaplayAbout Time (Romantisk komedie, 2013)

"About Time" er en af de få romantiske komedier, på denne liste, hvor man virkelig kommer igennem hele følelsesregistret. Selvom der er nogle få aspekter i filmen, (Tidsrejse) som man normalt ville stille spørgsmålstegn ved, gør det ikke noget negativt i denne sammenhæng. Istedet stiller det hovedpersonen Tim (Domhnall Gleeson) til ansvar overfor meningen med kærligheden, døden, de beslutninger vi tager, og meningen med livet.


Hvor kan man se About Time?

Blockbuster, Netflix og Viaplay


10 Things I Hate About You (Romantisk komedie, 1999)

Endnu en amerikansk teenage-film, som tager kegler. Historien er god, skuespillerne er fantastiske og hver scene byder op til grin. Filmen er så frisk og hip, at selvom den er fra 1999, vil Julia Stiles og Heath Ledger for altid være vores highschool forbilleder.


Hvor kan jeg se 10 Things I Hate About You? Blockbuster, Disney+ og ViaplayKærlighed ved første hik (Romantisk komedie, 1999)

Om du er barn af 90'erne eller ej, så kender du helt sikkert til "kærlighed ved første hik". Den romantiske komedie om den kiksede Viktor's (Robert Hansen) sygelige forelskelse, i den smukke Anja, (Sofie Lassen Kahlke) blev et kæmpe hit blandt danskerne og citater som:" Køb dig en mælkesnitte" og "Jeg vil godt se på nogle kardoner" er stadigvæk en del, af danskernes ordforråd i dag.


Hvor kan jeg se Kærlighed ved første hik? Itunes og Netflix
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Romantisk drama, 2004)

Kate Winslet og Jim Carrey i en af de mest originale og specielle kærlighedshistorier, jeg har set. Den er sød, finurlig og hård på samme tid. En historie om et parforhold, som ikke går som håbet, hvor løsningen er at slette alle minder om hinanden, fra deres hukommelse. For nogen er denne film måske for speciel, men for mig er den altså bare god!


Hvor kan jeg se Eternal Sunshine of the Spotless Mind? Viaplay


Juno (Komedie, 2007)

"Juno" er en sød, klog og finurlig film, som du ikke kan undgå at få smil på læben af. De charmerende og fascinerende skuespillere formår at skabe varme og humor, trods den unge Juno's (Ellen Page) hårde beslutning omkring hendes uplanlagte graviditet.


Hvor kan jeg se Juno?

Itunes og Viaplay


Notting Hill (Romantisk drama, 1999)

"Notting Hill" er et rigtigt eventyr. Den nørdede fyr, med det kedelige job og den lille lejlighed, (med en meget mærkelig roomie) finder ud af at hans livs kærlighed er den største filmstjerne, som udadtil fremstår til at have det perfekte liv. Endnu engang en sød, romantisk film, med Julia Roberts i hovedrollen. Desuden indeholder denne film et af mine absolut yndlings film-citater; "After all .. im just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her".


Hvor kan jeg se Notting Hill? Blockbuster, HBO og Viaplay

Husk at denne liste, blot var første del af mine yndlings tøsefilm. Og dette bliver heller ikke den eneste liste, indenfor dette område, da jeg elsker alle typer for tøse-romantiske-dramaer, så husk at følg med, for flere opdateringer.